content="14/09/2022″/> Metallografie

Schif XMID

Snelle voorbereiding.
XMID is een slijpschijf met een uniek systeem van materiële verwijdering bruikbaar met materialen met een hardheid van > 130 HV. Het vervangt verschillende stappen van schuurpapieren voor het fijnslijpen (P320 op P1200) door een enkele stap. XMID garandeert een hoge materiaalverwijdering, een optimale vlakheid en de scherpte van de randen. Na een stap op XMID zijn monsters klaar voor het polijsten. XMID polijstschijven hebben praktisch geen onderhoud nodig en zijn klaar voor gebruik. XMID word met magnetische draagschijf of FIX systeem en diamant suspensies 15, 9 of 6.1 gebruikt.

Het slijp actie is net zo efficiënt op harde als op zachte materialen/fasen wat resulteert in absoluut vlakke preparaten zonder reliëf tussen de verschillende fasen. Daarnaast wordt de rand afronding bij de overgang tussen het inbedmiddel en het preparaatmateriaal volledig geëlimineerd. Een uniforme materiaalverwijdering van zowel harde als zachte fasen zorgen ervoor dat er geen versmering van zachte fasen ontstaat en voorkomt het afbrokkelen van brosse fasen.

Het gebruik van diamant schorsing XM25 of XP35 wordt aanbevolen met XMID.
XMID voorbereiding kan meestal aan 3-5 min worden beperkt, en monsters moeten alleen worden voorbereid met korrel P80 naar P220 (schuurpapier, XLAP, XDMB) voordat u XMID gebruikt. Als XLAP of XDMB de vorige fase van de bereiding was, kan het polijsten op XMID tijd meestal verminderd worden als gevolg van de hoge vlakheid gegenereerd door XLAP of XDMB.


Ontvang de juiste deals voor uw locatie; Selecteer uw land