content="14/09/2022″/> Metallografie

Drogen

Dust-Off voor het drogen & stoftafscheiding

Spuitbus met drooggas onder druk, niet schadelijk voor de ozonlaag (zonder CFC en zonder HCFC) en met niet brandbaar gassen (propaan, butaan, DME) voor het drogen en schoonmaken door projectie van een machtige straal van gas – laat geen enkel neerslag (vet, stof…) op de oppervlakte in tegenstelling met perslucht.

In dit soort spuitbus, gebruikt men geen lucht, maar een gefiltreerd (0.1< µm) en vloeibaar fijngas, in het algemeen difluoethane of 152a. Gedurende het gebruik, verdampt het gas zich geleidelijk binnen de recipiënt en dient drijfgas om een machtige en constante straal van 60~70 PSI (4,0 tot 4,8 baar) te geven. Dit werkingsprincipe legt uit waarom de recipiënten +/- loodrecht moeten gebruikt worden om het spuiten van gas in een vloeibare stand te vermijden die, door verdamping, de oppervlakte van contact snel afkoelt en een schade kan tot gevolg hebben. Omwille van deze reden, bestaat er een model, Dust-Off plus, die het mogelijk maakt om het gas in alle richtingen te verzenden zonder de recipiënt te buigen.

Hoewel niet- brandbaar of activator van vlam volgens de genormaliseerde testen voor normale omstandigheden van gebruik, kan difluoroethane onder bepaalde uiterste omstandigheden in brand gestoken worden (hoofdzakelijk in de laboratoria van scheikunde in aanwezigheid van bunzenbrander). Voor gebruik onder riskante omstandigheden, bestaan er veiligheidspuitbussen die tetrafluoroethane of 134a gebruikt. Deze spuitbussen zijn niet in de producten hieronder (ons raadplegen).  

Deze spuitbussen bestaan onder verschillend vormen en met verschillende inhouden: wij stellen u 2 standaardmodellen voor de metallografie-microscopie voor (andere modellen op aanvraag).
Ontvang de juiste deals voor uw locatie; Selecteer uw land