content="14/09/2022″/> Metallografie

Inbedpersen

Om een geoptimaliseerde oplossing voor iedere toepassing van de gebruikers te bieden, zijn de warminbedpersen van REMET beschikbaar in 5 versies:
  • IPA SA inbedpers met handbelasting door middel van een hydraulische vijzel en een hefboom en + eenvoudige temperatuur & procesregelaar voor occasionele inbeddingen.Tête presse
  • IPA Evolution automatische inbedpers IPA Evolution compact met pneumatische belastingcilinder + eenvoudige temperatuur & procesregelaar, voor inbedharsen die vereisen lage inbeddruk zoals fenolhars of melamine en kleine diameters Ø 25, 30 of 40 mm of 1 ", 1" 1/4 "of 1" ½. Elke pers is geoptimaliseerd om een geoptimaliseerde verwarmingssnelheid en een afkoeltijd te krijgen.
  • IPA standard voor het inbedden met normale tot hoge druk voor alle typen van harsen inclusief epoxy en acryl transparant of wanneer de gebruiker meer flexibiliteit wenst: automatische inbedpers IPA standaard met grotere pneumatische belastingcilinder + eenvoudige temperatuur & procesregelaar.
    3 versies van verwarmingskoppen zijn beschikbaar:
    * verwarmingskop niet verwisselbaar voor een enkele diameter, geoptimaliseerd voor verwarmingssnelheid en een afkoeltijd en beschikbaar voor diameter Ø 30, 40, 50, 60, 65, 1"1/4", 1"1/2
    * volledige verwarmingskop verwisselbare voor verschillende diameters, elke kop is geoptimaliseerd en beschikbaar voor diameter  Ø 25, 30, 40, 50, 60, 65, 1"1/4, 1"1/2
    * verwarmingskop met verwisselbare cilinder en zuiger voor verschillende diameters, goedkoper maar niet geoptimaliseerde versie (gebruik cilinders met variabele dikten van wand volgens de diameter) en beschikbaar voor diameter 10 ~ 50 mm.
  • IPA ID zoals de reeks IPA standaard maar wanneer er geen perslucht beschikbaar is (of kwaliteit of perslucht is slecht), automatische inbedpers IPA-ID elektro-hydraulische met hydraulische belastingcilinder + eenvoudige temperatuur & procesregelaar, voor alle typen van harsen inclusief epoxy en acryl transparant.
    NB. : resultaten verkregen met IPA Standard of IPA ID persen zijn identiek. Het belangrijkste verschil is dat een hydraulische pers geen perslucht nodig heeft.
  • COMPUPRESS automatische inbedpers COMPUPRESS, identiek aan de IPA-ID maar met PLC controle-eenheid met LCD kleur touchscreen display en geheugen voor 99 programma's.

Sommige opmerkelijke eigenschappen van de persen van REMET
  • een van de beste waarde / prijs van het markt
  • verwarmingslichaam en zuiger-cilindercombinatie:
    * contactoppervlakken geoptimaliseerd voor een maximale warmte-uitwisseling.
    * speciaal staallegering met een zeer lage uitzettingscoëfficiënt om de invreting tijdens de verwarming / koeling cycli te voorkomen + lekkage van hars tussen de zuiger en cilinder.
    * zeer harde staal om de slijtage te beperken.
    * fijn gepolijste oppervlakken (zeer lage Ra) om de hechting te verminderen en het losmaken van het monster te vergemakkelijken.
  • voor pneumatische modellen, de zuiger van de inbedkamer wordt door een pneumatische dubbelwerkende cilinder aangedreven.
    Deze technologische keus brengt verschillende voordelen aan:
    * cilinder dubbel effect in roestvast staal met zelf smerende metaal pakkingring, geen olie, geen risico van lek, geen onderhoud.
    * een onafgebroken beklimming en afdaling zonder trilling, vergemakkelijkt de automatische instelling van de kleine monsters in hoge positie van de zuiger, zonder verplaatsingsrisico bij de afdaling.
    * dank zij de dubbelwerkende vijzel, geen risico van blokkeren van de vijzel tijdens neergaande beweging door residuen van hars tussen de zuiger en de cilinder van de kamer.
    * de mogelijkheid om de druk te laten afwisselen tijdens inbedden voor, bijvoorbeeld, inbedden van delicate monsters die de vloeibaarmaking van het hars voor het aanbrengen van de druk vereist.
  • robuuste constructie met een maximum van recycleerbare materialen (staal, rvs staal….)
  • voor IPA reeks, zeer eenvoudig te gebruiken, vereist zeer weinig onderhoud.
  • gebruik met een maximum van standaardcomponenten (controller, switch, verlichting...), verlaagt de kosten, vergemakkelijkt het VAS en bestendigt de investering (nu 20~25 jahren van nvd).
Ontvang de juiste deals voor uw locatie; Selecteer uw land