content="14/09/2022″/> BQC - Kwaliteitsmeet- en controle-instrumenten

Mechanische krachtmeter 370

370 - Mechanische krachtmeter voor drukkrachtmetingen (en trek).
Gamma 0,003~0,03 N tot 10~100 N

Beschrijving
Krachten van 0, 3cN op 100N (0,3 tot 10 000 g) kunnen snel en zeker door het gebruik van een mechanische veerdynamometer bepaald worden. Het werkingsprincipe is gebaseerd op de vervorming van een precisie veer. Deze vervorming is gemeten en weergegeven rechtstreeks door de meter.

Toepassingen
Contactdrukken kunnen in elektrische schakelinrichtingen, toegepaste krachten van motorborstels, kracht op klaviertoets of trek en drukkrachten van veren gemeten worden. Om een nauwkeurig resultaat te krijgen, moet de taster loodrecht op de as van het onderdeel gedrukt worden. Metingen kunnen in beide richtingen uitgevoerd worden. Alle mechanische veerkrachtmeters worden met een certificaat van test volgens de werkinstructies geleverd of een fabriek kalibratie certificaat.

Uitvoering
De verkrachtmeter is in een behuizing van gelakt lichtmetaal met een toets uit roestvrij staal en een meetklok van Ø 36 of 72 mm afhankelijk van het meetbereik en de schaal is zwart op een wit achtergrond. Een dunne en zwarte naald geeft de meting en, als uitgerust, een rode sleepwijzer is voorzien voor de maximumaanduiding met reset door een draaiknop op het venster.
Onnauwkeurigheid van de aanwijzing: < ± 1% van de volle schaal
Ontvang de juiste deals voor uw locatie; Selecteer uw land