content="14/09/2022″/> Metallografie

Colloïdale suspensie

De colloïdale suspensies XA05, XA06, XA15 & XA10 met een agent tegen kristallisatie zijn voor de super afwerking / polijsten van speciale materialen: koper, titanium geselecteerd, zoals voor monsters die dunne lagen presenteren. Na polijsten met diamant 3 µm op doek, voldoet het om de monsters op een doek X100 met suspensie XA05 gedurende 2 min te polijsten. Deze suspensie kan tot 7 keer in het water verdund worden. Men moet goed het monster en de doek na het polijsten met water spoelen, om elk verschijnsel van kristallisatie te vermijden.
De agent tegen kristallisatie is een nieuwigheid voor dit soort van product met de voordelen om het drogen en de verschijnselen van kristallisatie uit te stellen en om het schoonmaken te vergemakkelijken.

Varianten
- de meest gebruikte colloïdale suspensie is XA05. Zij heeft een basische ph f (9.8~10) en een korrelgrootte van 0,05 µm. Past voor de meeste materialen, vooral de composieten en de legeringen die verschillende hardheden hebben.
- colloïdale suspensie XA15 heeft een basische ph (9.8~10.2) en een korrelgrootte van 0,15 µm, is rooskleurrijk en is agressiever. Zij past voor de meeste materialen, in het bijzonder voor het titanium en de legeringen van titanium.
- colloïdale suspensie XA10 heeft een zuur ph (± 3.5), een korrelgrootte van 0,10 µm, is groenkleurrijk en past voor het super fijnpolijsten van aluminium en legeringen van aluminium.
- colloïdale suspensie XA06 wordt door aluminiumoxide Al2O3 gedoopt, heeft een basische ph (9.8~10), een korrelgrootte van 0,05 µm en is blauwkleurrijk. Het aluminiumoxide geeft een hoger wegnemen op de ferrometalen, vooral inox.

Ontvang de juiste deals voor uw locatie; Selecteer uw land