content="14/09/2022″/> UKAS certificaat van eerste kalibratie voor 5xxE standaard

UKAS certificaat van eerste kalibratie voor 5xxE standaard

UKAS certificaat van eerste kalibratie voor 5xxE standaard
UKAS certificaat van eerste kalibratie voor 5xxE standaard
UKAS certificaat van eerste kalibratie voor 5xxE standaard
UKAS certificaat van eerste kalibratie voor 5xxE standaard
532.00 *Prijzen zijn exclusief btw
ArtikelcodeCertif/5xx
Certificaat opgesteld voor maximaal 3 parameters om te kiezen uit 7 parameters Ra, Rq, Rz, Rt, Rmax, Rp, Rv die moeten worden opgegeven bij het bestellen

Informatie over het kalibratielaboratorium
n januari 2015 ontving het Rubert Calibration Laboratory accreditatie volgens de ISO 17025: 2005 van de International Laboratory Management Standard van de United Kingdom Accreditation Service (UKAS). In december 2019 werd Rubert geaccrediteerd tegen de nieuwe ISO 17025: 2017-norm door UKAS. Dit maakt het een van de slechts twee Britse kalibratielaboratoria die UKAS-geaccrediteerd zijn voor metingen van oppervlaktetextuurparameters en de onzekerheden van 2% + 4 nm die we bieden voor metingen van Ra en Rq binnen het bereik van 0 tot 25 µm, zijn momenteel de laagste onzekerheidswaarden beschikbaar in elk UK kalibratielaboratorium.
Rubert kan UKAS-kalibratiecertificaten leveren voor elk ruwheidsmonster of meetstandaard, ongeacht of deze door Rubert of een andere fabrikant is vervaardigd. (UKAS nr. 4685)

Alle details van de parameters en hun bijbehorende beste meetcapaciteiten worden gegeven in de onderstaande tabel:
Gemeten hoeveelheid
Bereik
Kalibratie en meetcapaciteit (CMC) uitgedrukt als een uitgebreide onzekerheid (k = 2)
Opmerkingen
LENGTE



Meetnormen voor oppervlaktetextuur
ISO5436-1:2001 Types B, C and D(Ra, Rz, Rt, Rq, Rmax, Rp, Rv)

OPMERKINGEN:

  • De genoemde onzekerheid is voor de afstand tussen de twee evenwijdige vlakke lijnen die net het betreffende profiel omsluiten.
  • Alle lineaire kalibraties kunnen worden gegeven in inch-eenheden.


Piek tot dal bereik
Ra, Rq
Rz, Rt, Rmax, Rp, Rv

10 nm tot 100 nm
2.0 % + 4 nm
3.0 % + 4 nm

100 nm tot 1.0 µm
2.0 % + 4 nm
3.0 % + 10 nm

1.0 µm tot 25.0 µm
2.0 % + 4 nm
3.0 % + 20 nm

Opmerkingen: de specifieke kenmerken van de te kalibreren standaard kunnen de schatting van de meetonzekerheid aanzienlijk beïnvloeden.
Voorbeeld: een kalibratiecertificaat kan rapporteren over een meetstandaard waarvan de nominale waarden Ra = 1 µm, Rz = 3,0 µm zijn, dus:
Ra = 1.01 µm +/- 0.0242 µm
Rz = 3.20 µm +/- 0.116 µm

Het bovenstaande tabel betekent dat Rubert in staat is om elke ruwheidsstandaard te meten, waarvan de totale piek tot dalruwheid ruwheid in het bereik ligt van 10 nm tot 25 µm, voor elk van de zeven genoemde R-parameters, en een traceerbaar kalibratiecertificaat met verklaring af te geven van onzekerheid voor die ruwheidsstandaard.
De exacte meetmethode (vaak het meetprotocol genoemd) die Rubert gebruikt, is gekozen om geschikt te zijn voor het type specimen en ook voor de specifieke behoeften van de klant. Gewoonlijk zal dit bestaan uit twaalf metingen die zijn uitgevoerd over het meetgebied van het monster, op gelijkmatig verdeelde locaties onderworpen aan de afwezigheid van ernstige defecten, gevolgd door software-evaluatie van de ruwheidsparameters.
Waar van toepassing, worden procedures en vereisten uiteengezet in de normen ISO 5436-1, ISO 12179 en ISO 25178-70.

Speciale kenmerken van kalibraties
  •  Er is momenteel geen optische of contactloze oppervlaktemetingstechniek waarvoor traceerbare kalibratiecertificaten kunnen worden uitgegeven, en daarom worden al onze oppervlaktemetingen uitgevoerd met de contactstiftmethode. Het laboratorium van Rubert beschikt over een reeks instrumenten en diamanten stylussen die in staat zijn om bijna elk soort profiel te meten binnen het bereik van het accreditatieschema. De fijnste stylus heeft bijvoorbeeld een tipbreedte van minder dan 0,1 µm, waardoor deze de kleinste details van een oppervlak nauwkeurig kan oplossen.
  • De certificaten kunnen een diagram weergeven van de exacte locaties van de metingen die tijdens de kalibratie zijn uitgevoerd; dit stelt een klant in staat om zijn specimen te meten op dezelfde locaties waar hij was gekalibreerd.
  • Omdat de instrumenten van Rubert niet geautomatiseerd zijn, zijn ze in staat om te voldoen aan speciale klantkeuzes van meetomstandigheden zoals dwarssnelheid, filteren, monsterafstand, enz., In gevallen waarin deze niet door standaardprocedures zijn gedefinieerd.
Het scheermesje techniek, waarin een stilus is over de scherpe rand van een scheermesje getraceerd om een profiel van de stilustip zelf te krijgen, wordt algemeen beschouwd als de eenvoudigere methode om de vorm van stilustip zonder een elektronenmicroscoop te onderzoeken.

Deze easy-to-use bankschroef maakt het werk eenvoudiger en klemt het mes vast en veilig onder de stilus. In ISO 5436-1, wordt de scheermesje-rand als een type B3 meting standaard genoemd.

Ontvang de juiste deals voor uw locatie; Selecteer uw land